Getuigenissen

Een klein liefdevol gebaar

 

Voetstappen

“Ik droomde eens dat Jezus terug kwam. Van overal liepen mensen hem tegemoet. Het was als vanzelf, met een kracht die ik niet kon weerstaan. Ik zal vele mensen die ik verwachtte, maar ook verrassende gezichten.

Maar toen zag ik ook nog iets anders: ieder liet zijn voetafdruk achter. Maar gek genoeg niet ‘in’ de grond, maar wel ‘op de grond’. Die voetafdruk stond voor de mate waarin en de manier waarop ‘Jezus vorm had gekregen’ in zijn of haar leven. Ik zag heel wat halve voetafdrukken: mensen die duidelijk Jezus hadden gevolgd in een bepaald aspect van het leven, maar het hadden nagelaten in een ander deel.

Toen keek ik enigszins verschrikt naar mijn eigen voetafdruk. Brokjes en stukjes, overal wel wat, maar oh zo imperfect. Ik voelde me blij en droevig tegelijk. Blij, want Jezus riep mij – hoe dan ook. Triest, dat ik hem met zulke voetafdruk tegemoet ging.

Deze droom heeft veel voor mij betekent in de voorbije jaren. Ik wilde hem delen met de gemeente, Omdat ik het ‘voetstap’-thema vond aansluiten bij de Focus-dienst van afgelopen zondag. Maar ook omdat ik geloof dat wel moeten delen wat Hij ons geeft.