Darcy en Sportquest

Hey, ik ben Darcy (persoon met het zwarte T shirt en rode broek), een evangelisch christelijk gelovige. Met dit bericht wil ik jullie mijn verhaal delen hoe ik in aanraking kwam met sportquest.

Hoe heb ik sportquest leren kennen

Ik heb sportquest leren kennen door zelf deel te nemen. Dit deed ik enkele keren. Ik wou maar één ding doen in mijn vrije tijd en dat was voetbal. Toen ik deelnam deden ze dat niet bij sportquest. Dat was dan ook de reden dat elk jaar minder vaak kwam. Volleybal, dans of basket waren sporten waar ik mezelf niet kon bewijzen. ik werd steeds ouder en op gegeven moment vond ik sportquest toch maar niks; ik wou liever mijn tijd aan andere dingen besteden.

 

Mijn week als kampdeelnemer 

Na enkele jaren ben ik terug in contact gekomen met sportquest. De reden hiervoor was dat er voetbal in plaats van volleybal zou doorgaan. Toen ik dat hoorde kreeg terug meer interesse. Het weekend voor sportquest startte besloot ik om toch eens de hele week  mee te doen. Vijf dagen lang in een sporthal van een middelbare school iets na elf kwam tot 17u kwam werd mijn dag gevuld met sport en kennis. Elke dag van de week was er ook een praat moment. Hier praatten we over de dag, wat we ervan vonden en wat we hebben bijgeleerd. Niet alleen over God maar ook over teamwork, de positieve en de negatieve kanten van de dag, … Ook was er elke dag een atleet die met de kampdeelnemers een verhaal deelde hoe hij of zij God heeft leren kennen (hun getuigenis). Ik leerde de atleten beter en beter kennen. Het draaide mij niet meer echt om de details maar om het doel van dit kamp. We hadden veel plezier. De atleten waren topmensen. Nu ik weet hoe zwaar sq is als atleet ben ik meer gaan beseffen hoeveel tijd en moeite het hen heeft gekost om dit waar te maken. De laatste dag was sq night; ook de nacht dat ik afscheid nam van alle atleten, hier hield ik mooie herinneringen aan.

Als atleet

Ik kreeg een sms van Kenneth De Heyn; een atleet van het sq team. In dit bericht stond of ik wou deelnemen aan het sq team van het volgende jaar. Ik stond er even bij stil maar ik wou graag meedoen. Ik was zeer benieuwd wat er op mij af ging komen. De eerste dag moesten wij allemaal samenkomen in Brussel centraal. We vertrokken voor een 2 daagse naar de Ardennen.

Ik leerde al snel iedereen kennen en ik begon het meer naar mijn zin te krijgen. De activiteiten waren aangenaam en de avonden waren ook zeer gezellig zoals ik verwachtte. Vanuit de Ardennen vertrokken we naar Ronse om de rest van de week daar te verblijven.

Mijn eerste sportquest week

Na de eerste week werden alle atleten naar sportquest kampen gestuurd. Ik zat in het team Geraadsbergen/Gentbrugge.  In Geraadbergen brachten teamleiders kennis en werd ons de planning van die week gegeven. Er was elke morgen een bijbel studie met telkens een bepaald onderwerp dat we bespraken. We nodigden ook de jongeren van het veldje uit om eens langs te komen om onze bijbel studies mee te ervaren.

De studies waren top. We leerden elkaar beter kennen.Na elke bijbel studie konden de jongeren blijven eten, om daarna samen te vetrekken naar het pleintje. Nadat we klaar waren met voetballen was er in de avond iets te doen waar we ook de jongeren uitnodigden, om zo nog een betere band te creëren. Zo hadden we op dinsdag een rugby spel opgesteld enz. Op de donderdag hadden we sportquest night. Die hielden wij om zo ook afscheid te kunnen nemen maar ook ons getuigenis gaven zodat iedereen wist wat we geloven en wat ons doel was met het kamp.