In Herentals

De Evangelische Gemeente van Herentals gaat in 1975 van start met een jaarteam van de Belgische Evangelische Zending. Van 1975 -1983 komt ze samen in het Evangelisch Centrum aan de Lierseweg in Herentals.In augustus ’82 vertrekt een gedeelte van de gemeente om in Aarschot met samenkomsten te beginnen.

 

In 1983 verhuist het Evangelisch Centrum naar de Cardijnlaan in Herentals. Tot 1989 komt de gemeente daar samen. Door de snelle groei van het aantal gemeenteleden moet al spoedig naar een grotere locatie worden gezocht! Er wordt besloten om geen gebouw meer te huren, maar om iets te kopen. In aanloop daarop wordt in 1987 de vzw Evangelisch Centrum Herentals opgericht.

 

Op 1 oktober 1989 wordt  de eerste samenkomst in het eigen gebouw aan de Markgravenstraat gehouden. Omdat het aantal gemeenteleden blijft toenemen, is de samenkomstzaal al vrij snel te klein! Als de zoektocht naar een grotere locatie moeizaam verloopt, worden andere opties onderzocht.Eén van die opties is: een nieuwe gemeente stichten in Westerlo. In 1996 wordt dat een feit.

 

Toch blijft het ruimtegebrek een probleem. In augustus ’99 wordt de grond achter het gebouw aan de Markgravenstraat aangekocht. Maar door allerlei administratieve rompslomp  kan  met de bouw pas in januari 2008 begonnen worden! Twee jaar later vindt de eerste samenkomst er plaats!